Oglasio se PPD: Vujnovac nije tražio novac putem medija

Vijesti 07. srp 201612:28 > 12:34
Borna Filic, PIXSELL

Prvo plinarko društvo (PPD) u četvrtak je priopćenjem odbacilo medijske interpretacije da je njegov vlasnik Pavao Vujnovac putem medija tražio povrat novca posuđenog HDZ-u te tvrdnje o sumnjivoj vlasničkoj strukturi i porijeklu novca tvrtke, poručivši kako posluje zakonito i transparentno.

“Pavao Vujnovac nije tražio novac putem medija. U intervjuu objavljenom u tjedniku Nacional Vujnovac je dao odgovore na postavljena pitanja o pozajmici – istinito i javno. To je jasno svakome tko je pročitao cijeli intervju Vujnovca u tjedniku Nacional, a ne samo njegov naslov”, stoji u priopćenju.

Ističu kako svatko uvidom u registar Trgovačkog suda može provjeriti vlasničku strukturu PPD-a i povezanih društava.

“Koliko nam je poznato, nijedan novinar to još nije učinio. Pozivamo sve novinare koji su poslužili plasiranju teza o sumnjivoj vlasničkoj strukturi ili porijeklu novca PPD-a da, poštujući pravila vlastite struke prije objave takvih informacija, izvrše uvid u javno dostupne dokumente i provjere istinitost onoga o čemu izvještavaju i pišu. Vlasnička struktura PPD-a i povezanih društava potpuno je jasna i javna. U PPD-u nema prikrivenih vlasnika. U PPD-u nema nikakvog stranog ni sumnjivog kapitala. Plasiranje ovakvih neistina više nećemo promatrati bez pravnih posljedica”, poručuju iz PPD-a.

Naglašavaju kako PPD posluje zakonito i transparentno, u skladu s pozitivnim pravnim propisima Hrvatske i EU, da ne duguje ni lipu poreza te da zapošljava 124 uglavnom visokoobrazovana profesionalca.

“Odbijamo biti sredstvo političkih obračuna i nećemo biti pasivni promatrač dok se plasiranjem neistina PPD-u i njegovim zaposlenicima nanosi nenadoknadiva osobna i poslovna šteta”, poručuje PPD u priopćenju izdanom “radi zaštite dostojanstva zaposlenika Prvog plinarskog društva i povezanih društava i njihovih obitelji”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.