Starinsko uređenje: Ćorić u svom regalu drži – Antu Pavelića

Vijesti 12. srp 201615:40 > 15:47
Facebook/Pero Ćorić

"Ma možete takvih pedeset fotografija naći kod mene, to je snimljeno u mom dnevnom boravku", kazao nam je Pero Ćorić (HSP AS) kada smo ga upitali gdje je snimljena njegova fotografija s unukom pored regala iz kojega se nazire slika ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Pojašnjava da se radi o drvenoj čuturici s trobojnicom, ne fotografiji.

“To je poklon kojeg mi je dao netko prije deset godina u Hercegovini i zaboravio sam da je on tamo. Da me netko pitao imam li sliku Ante Pavelića, rekao bih da nemam. Na drugom zidu u istom dnevnom boravku imate i fotografiju mog strica i oca u ustaškoj odori”, otkriva nam Ćorić, zastupnik HSP AS-a iz Domoljubne koalicije u 8. sazivu Sabora.

Upitali smo ga zatim je li mu Pavelić u užoj ili široj obitelji.

“Nije mi on obitelj, naravno. Ja sam to dobio negdje u Hercegovini, to je rukotvorina i u njoj je bila rakija, koju nisam nikada ni popio, jer ne pijem. Nisam ga nikad iznosio van, tako da to nije zabranjeno”, kaže nam Ćorić.

Iz njegovih riječi zaključujemo da se ne radi niti o predmetu nekakve sentimentalne vrijednosti, budući da se ne sjeća tko mu je to poklonio.

“Nisam vezan za to, ali da dođete kod mene u kuću vidjeli biste i kuburu i sablju, naš dnevni boravak je uređen u starinskom stilu”, kaže HSP AS-ovac.

Upitali smo ga ne pridonosi li ovakvo uređenje njegovog intivnog prostora dojmu javnosti da je on osobno, ali i stranka čije je dio, filoustaška, odnosno da su skloni fašizmu i ustaštvu.

“Ma ne, mi nemamo uopće taj dojam. Pjevao je Stipe Mesić ‘Juru i Bobana’, a ja nisam to nikad to pjevao. Držim to u dnevnom boravku upravo zato što je to intiman prostor. Vrlo sam skeptičan prema Anti Paveliću, ne bih ga veličao”, kazao je, dodajući, “druga je stvar što u Zagrebu imamo trg zločinca po kojemu građani hodaju”, aludirajući dakako na Trg maršala Tita.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.