Odgođen je početak Ultre

Vijesti 15. srp 201618:43 > 18:44
Davor Puklavec/PIXSELL

Doznajemo da je odgođen početak Ultra Europe festivala koji je danas trebao službeno početi.

“Zbog trenutnih vremenskih uvjeta, morali smo privremeno odgoditi otvorenje prvog dana festivala. Vaša sigurnost je naš glavni prioritet i radimo na tome da osiguramo da sve bude pripremljeno i spremno za sve kada se otvore vrata na početku festivala. Poslat ćemo vam više detalja uskoro kada dobijemo nove informacije”, javili su organizatori u petak oko 18 sati.

Iz organizacije Ultre su za naš Dnevnik u 22 sata pojasnili da trebaju zadovoljiti sigurnosne norme: “Postoje određene norme koje moramo pratiti, to su sistemi koji garantiraju sigurnost naših posjetitelja i to je primarna stvar. Sve ćemo napraviti kako bi svi bili sigurni i da ovo bude vrhunska ultra.”

Istaknuli su da je ove godine uloženo tri puta više novca u osiguranje festivala, pa i da su ograde duplo jače.

“Voljeli bi reći da smo spremni, i ono što je važno, poduzeli smo sve korake kako bi osigurali sigurnost naših psojetitelja”, kazao je organizator.

Organizatori Ultra Europe festivala su ranije potvrdili kako je više od 60 posto posjetitelja u Split stiglo s drugih kontinenata, konkretno iz Azije, Amerike i Australije, a među Europljanima je najviše Nijemaca, Francuza i Engleza. Među posjetiteljima je po trenutnim podacima više onih iz Hrvatske i regije nego prethodnih godina. Grad su partijaneri počeli puniti već od ponedjeljka kada su počeli pristizati sa svih strana svijeta avionima, željeznicama, autobusima, brodovima i osobnim automobilima. Mate Melvan iz splitske Zračne luke za Hinu je izjavio da su posjetitelji Ultra Europe festivala, ali i izvođači, avionima počeli pristizati početkom tjedna, te da ih očekuje zaista prometan vikend.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.