'Sukobimo se programima, bacanje blata ne koristi građanima'

Vijesti 19. srp 201610:30 > 11:02
N1

"Pozivam da se u kampanji razgovara o programima i idejama na dobrobit svih građana. Bacnje blata ne može koristiti političarima, a pogotovo ne građanima", poručio je Davor Bernardić.

Gradska organizacija SDP-a Zagreb održala je konferenciju za novinare o temama vezanim za predstojeću sjednicu zagrebačke Gradske skupštine, koja će se održati u četvrtak, 21. srpnja.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić najavio je da će jedna od tema biti projekt Mreže zagrebačkih vrtića, koji do zadnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine nije došla na dnevni red.

“Mreža zagrebačkih vrtića znači da će roditelji ubuduće moći upisati dijete u onaj dečji vrtić koji zaista žele. Mreža znači plan, a donošnje Mreže znači donošenje plana. Da ona već postoji, ne bi se događalo da građani Jakuševca već godinama nemaju svoj vrtić. Upravo zabog toga što nemamo Mrežu mi plaćamo tuđe, zato što nemamo svoje”.

Bernardić je kazao da u Zagrebu vrlo sličan problem postoji i s Baletnom školom.

“Iako je u gradu bezbroj slobodnih gradskih prostora, Baletna škola se seli pod obronke Medvednice, u privatni porostor čiji je najam 100 tisuća kuna. A tko to plaća? Mi građani Zagreba, po principu svoje nećemo, tuđe plaćamo”, dodao je.

Gradska organizacija SDP-a trži da se u Zagrebu osigura produženi boravak djece i u trećem i četvrtom razredu osnovne škole.

“Tako bi djeca bila posvećenija nastavi, a roditelji, pogotovo oni koji rade, bezbrižniji. To je naš cilj za sljedeću godinu.”

Što se tiče GUP-a, Bernardić je kazao da postoji svojevrsna sapunica jer je njegovo donošenje trajalo tri godine.

“Kada su u ljudi tri godine trebali legalizirati svoje domove, to im je visjelo kao sablja iznad glave”, bio je slikovit Bernardić.

Bernadića su novinari pitali da komentira prijavu Županijskom državnom odvjetništvu zbog optužbi Milanoviću za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Riječ je, naime, o tzv. predistražnim radnjama u povodu kaznene prijave koju je zbog navodnog pogodovanja podnio Mladen Hrgarek, vlasnik tvrtke Madison Consulting, SDP-ove dugogodišnje PR agencije.

“Ne mogu to komentirati, s obzirom da je riječ o slučaju o kojem sam doznao iz medija. Koliko znam, ta je prijava odbačena od nadležnih državnih tijela”, karatko je kazao Bernadić.

Upitan o predstojećim prijevremenim izborima koji će se održati u rujnu, šef zagrebačkih socijaldemokrata kazao je da očekuje fer kampanju.

“Pozivam da se u kampanji razgovara o programima i idejama na dobrobit svih građana. Bacnje blata ne može koristiti političarima, a pogotovo ne građanima. Pozivam na dostojanstvo, odmjerenost, sukobljavanje idejama i programima, a ne na bacanje blata.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.