Volovi napali turiste u kampu kod Poreča, ima ozlijeđenih

Vijesti 19. srp 201613:22 > 13:23
Duško Marušić/Pixsell/Iustracija

Četvero ljudi ozlijeđeno je u nesvakidašnjoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 18.40 sati dogodila u auto-kampu Ulika na području Tara, kraj Poreča, gdje su tijekom održavanja manifestacije na turiste nasrnuli volovi, izvijestila je u utorak istarska policija.

“68-godišnjak je upravljao zaprežnim vozilom koja su vukla dva vola. Nakon što je zaustavio zaprežno vozilo, a 20-godišnja djelatnica pozvala goste kampa da se približe kako bi vidjeli volove, 56-godišnja slovenska državljanka stala je između volova u namjeri fotografiranja.
U tom su se trenutku volovi uznemirili te nekontrolirano počeli vući zakočena zaprežna kola te su pritom kopitima ozlijedili slovensku državljanku i 68-godišnjaka koji ih je pokušao smiriti i zaustaviti.
U događaju je uslijed nekontroliranog kretanja zaprežnih kola ozlijeđena i 20-godišnja djelatnica i gost kampa 46-godišnji austrijski državljanin te je oštećeno nekoliko kamp kućica.
Policijski službenici su ubrzo uspjeli zaustaviti vola koji se razvezao i ometao sigurno odvijanje prometa.
O događaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo te veterinarska stanica radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.
68-godišnjak i 56-godišnja slovenska državljanka prevezeni su u OB Pula dok je 20-godišnjoj djelatnici i austrijskom državljaninu pružena pomoć na HMP Poreč.

Policijski službenici na mjestu događaja obavljaju očevid”, priopćeno je iz PU istarske.