Raspušteni Sabor zapošljava na neodređeno!

Vijesti 21. srp 201613:25 > 13:50
Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski sabor raspisao je natječaj u današnjim Narodnim novinama za devet radnih mjesta u stručnoj službi Sabora, i to na neodređeno vrijeme.

N1 neslužbeno doznaje kako je navodno riječ o zapošljavanju osoba koje već rade u Saboru – Uredu predsjednika Sabora Željka Reinera i u Klubu zastupnika HDZ-a – ali na određeno vrijeme.

Damir Sesvečan, tajnik Sabora kazao nam je da tu nema ništa sporno te da je natječaj objavljen sukladno ranije prihvaćenom planu zapošljavanja.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Natječaj za prijam u državnu službu u Hrvatski sabor temelji se na Planu prijema u državnu službu u Stručnu službu Hrvatskoga sabora za 2016., a koji je utvrđen i objavljen još 21. travnja 2016. u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i uz suglasnost Ministarstva financija. Plan prijema utvrđuje se temeljem stvarnog stanja popunjenosti radnih mjesta u Stručnoj službi te potrebnog broja državnih službenika uslijed planiranog odlaska postojećih službenika u zakonom propisanu mirovinu ili drugih vrsta prekida radnog odnosa službenika i Hrvatskoga sabora. Posljednji natječaj za zapošljavanje u Hrvatskome saboru objavljen je u prosincu 2012. godine, od kada je do kraja 2015. godine, što u mirovinu što sporazumnim raskidom radnog odnosa, iz Sabora otišlo 26 službenika. Uz to, do kraja 2016. ukupno devet trenutno zaposlenih službenika odlazi u mirovinu ili po drugoj osnovi napušta radno mjesto u Hrvatskome saboru. Stoga je raspisan natječaj kako bi se popunjavanjem barem dijela tih radnih mjesta osigurao kontinuitet rada u Stručnoj službi Hrvatskoga sabora.”.

Prema natječaju u NN Hrvatski sabor zapošljava:

URED TAJNIKA SABORA

– savjetnik u Hrvatskome saboru – 2 izvršitelja

SLUŽBA ZA MEDIJE

– savjetnik u Stručnoj službi Hrvatskoga sabora – savjetnik za službene internetske stranice – 1 izvršitelj

– stručni suradnik – 1 izvršitelj

SLUŽBA ZA GRAĐANE

– stručni suradnik – 1 izvršitelj

– administrativni tajnik – 1 izvršitelj

KNJIŽNICA

– savjetnik u Stručnoj službi Hrvatskoga sabora – 1 izvršitelj

SLUŽBA ZA OPĆE POSLOVE

– viši stručni tajnik – viši arhivski tehničar
1 izvršitelj

URED ZA PROTOKOL

– savjetnik u Stručnoj službi Hrvatskoga sabora – 1 izvršitelj

 Podsjetimo, odluka o raspuštanju Sabora stupila je na snagu 15. srpnja, a ovaj saziv neće se pamtiti po mnogočemu. Tek nekoliko odluka, i uglavnom prazne klupe i hodnici.