Kovač: U kontaktu smo s Nijemcima, ne izlazite iz domova

Vijesti 22. srp 201622:08 > 22:09
Davor Puklavec/PIXSELL

U trgovačkom centru Olympia u Münchenu u petak je došlo do pucnjave, a policija na mjestu događaja provodi veliku operaciju. Jedan napadač ušao je u trgovački centar i počeo pucati po ljudima. U napadu ima mrtvih i ranjenih. Kasnije je došlo do još jedne pucnjave u metrou. Navodno je više napadača, koji su u bijegu.

U petak nam se u Dnevniku u 22 telefonski javio ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, koji je kazao da su u stalnom kontaktu s njemačkom policijom.

“Još nemam saznanja o tome ima li među stradalima i naših državljana. Imamo stalni krizni stožer koji funkcionira po razrađenoj proceduri. U kontaktu smo s vlastima u Njemačkoj, objavili smo brojeve telefona koji su dežurni”, kazao je ministar Kovač za N1.

“Prema našim saznajima, oko 30 tisuća Hrvata živi u Munchenu. Molimo ih da se drže uputa lokalne policije, da ne izlaze na ulice i da ostanu u svojim domovima. Oni koji su na autocestama neka se ne spuštaju prema gradu”, poručio je Kovač.

“Ovo je najbolji pokazatelj da nitko ne može biti pošteđen od ovakvih napada. Čini se da se radi o terorističkom aktu. Imali smo takve napade u Europi. Moramo svi zajedno biti budni. Uvjeren sam da će doći do rasprave u Njemačkoj gdje će se tražiti veći stupanj javne sigurnosti, s obzirom na globalnu prijetnju terorizma”, kazao je Kovač.

Događaj smo UŽIVO pratili OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.