'Bude li Hasanbegović na listi, Plenkovićeve riječi su laž'

Vijesti 26. srp 201610:52 > 12:51
N1

Hrvatska narodna stranka, dio Narodne koalicije, održala je konferenciju za medije na kojoj su predstavili kandidate za nadolazeće parlamentarne izbore.

“Ako Zlatko Hasanbegović bude na izbornim listama, onda je sve što govori Andrej Plenković laž”, ustvrdio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. “Ustašoidni tipovi ne mogu biti kandidati konzervativne europske stranke”, dodao je.

Vrdoljak isključuje mogućnost suradnje s Mostom, uz poruku: “Ne vjerujte ljudima koji lažu.”

Očitovao se i o bonusima direktora u Hrvatskim šumama.

“To nije lijepo, u mom resoru toga nije bilo i to nije dobro”, kazao je Vrdoljak.

Milorad Batinić, objavljeno je na konferenciji, borit će se za ulazak u Sabor sa 14. mjesta u III. izbornoj jedinici, o čemu je govorio potpredsjednik HNS-a Predrag Štromar.

“Slučajno se dogodila vlada koja se dogodila – katastrofalna, kržljava, nikakva, bez odluka, uključujući i onu koja je bitna za početak nove školske godine”, kazao je Štromar.

Naveo je zatim da nije uspio iskoristiti ono što su mu građani povjerili, kao i stranački kolege.

“Skidam sad ovu majicu koja je donijela 16.700 godina i predajem je g. Batiniću, bivšem potpredsjedniku Sabora i gradonačelniku Ivanca da čuva ovaj dres. Na njega prebacujem obavezu i odgvornost da se bori za Hrvatsku, kao što smo mi HNS-ovci to radili i u čemu smo bili najjači. Zadatak je pobijediti na preferencijalnim glasovima, donijeti 10 do 12 mandata Narodnoj koaliciji, da bi napravila kvalitetniju i bolju vladu od one koja je bila”, kazao je HNS-ovac Predrag Štromar.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.