Ministar Kovač ironično o srpskoj prosvjednoj noti

Vijesti 27. srp 201610:44 > 10:51
Podijeli:
Izvor: N1

Uoči sjednice Vlade tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač ironično je komentirao prosvjednu notu Srbije zbog odluke o Stepincu. 'Uuuuuu...', bio je komentar ministra.

“Službeno očitovanje dobit ćete nakndano”, kazao je Kovač.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije uručilo je u utorak prosvjednu notu ambasadoru Republike Hrvatske u Beogradu Gordanu Markotiću kojom najoštrije prosvjeduje zbog poništavanja osuđujuće presude izrečene protiv Alojzija Stepinca, koju smatra rehabilitacijom fašizma i ustaške NDH.

U prosvjednoj noti, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije podsjeća da UN i EU izričito zabranjuju rehabilitaciju fašizma i fašističkih ideologija.

„Republika Srbija je užasnuta rehabilitacijom nacističke ustaške NDH. Stepinčeve riječi na Uskrs 1941. godine da je „NDH stvorena Božijom milošću, mudrim i požrtvovnim radom Poglavnika (Pavelića) i ustaškog pokreta te voljom naših saveznika (Hitlera i Mussolinija)“, kao i da je „NDH najznamenitiji događaj u životu hrvatskog naroda“, najbolje govore i o Stepincu i o onima koji ga rehabilitiraju.

Vlada Republike Hrvatske i hrvatski državni organi, svojim javnim nastupima i priopćenjima, kao i odlukom o poništenju presude nadbiskupu Stepincu, koju je direktor Centra „Simon Wiesenthal“ iz Jeruzalema Efraim Zurrof nazvao „sramotnom“, daju direktnu podršku onim snagama u Hrvatskoj, koje su protiv pomirenja i stabilnosti u regiji, i koje zastupaju poglede na svijet suprotne osnovnim civilizacijskim tekovinama, kao i temeljima na kojima su uspostavljeni UN i EU….”

Cijelu notu pročitajte NA OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.