Zbog paljenja srpske zastave u Kninu uhićena dvojica

Vijesti 05. kol 201617:02 > 17:05
Screenshot | Index.hr

U Kninu se svečano obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 21. obljetnica vojnoredarstvene akcije Oluja.

Ipak, skupina mladića i djevojaka u Kninu je, uz taktove Thompsonove pjesme, zapalila srbijansku zastavu.

U videu koji je objavio Index.hr u prvom planu je mladić bez majice koji na stolu pokušava zapaliti zastavu. To mu nije pošlo za rukom pa mu je neko u pomoć priskočio bakljom.

Zastava je planula, a to je izazvalo oduševljenje prisutnih, mahom mladića i djevojaka.

Ranije, skupina od desetak izgrednika, obučena u crne majice, šetali su gradom i uzvikivali pozdrav “Za dom spremni”, a pjevali su i “Juru i Bobana”.

Zbog spaljivanja zastave Republike Srbije danas u Kninu, popodne je na kriiminalističko istraživanje priveden muškarac star 44 godine, doznaje Šibenik.in u Operativno-komunikacijskom centru (OKC) Policijske uprave šibensko-kninske. Ubrzo nakon što su to objavili, stigla je vijest da je radi istog događaja priveden i 27-godišnjak te da nastavljaju tragati za ostalima koji su sudjelovali u tom činu.

– Još uvijek istražujemo sve okolnosti vezano uz taj događaj i ispitujemo identitet drugih osoba uključenih u paljenje zastave – rekli su Šibenik.in-u u šibenskoj policiji koja tek treba utvrditi kako će kvalificirati to djelo i hoće li 44-godišnjaka, ali i osobe koje su bile s njim i sudjelovale u paljenju zastave, goniti kazneno ili prekršajno.

Također, iz policije su kasno popodne priopćili kako utvrđuju sve okolnosti vezano za ustaški marš pripadnika IX. bojne koji su po Kninu veličali Antu Pavelića i NDH te pjevali staške pjesme. Njihove aktivnosti policija je nazvala incidentom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.