Glavašević Ružiću oštro odgovorio vezano uz RTV pretplatu

Vijesti 07. ruj 201612:38 > 12:46
N1

Predsjednik HAVC-a, Hrvoje Hribar, u tribini koju je organizirala Inicijativa "Kulturnjaci 2016." pod nazivom "Predizborna debata: budućnost kulture u Hrvatskoj", postavio pitanje vezano uz Mostov prijedlog za smanjenje RTV pretplate.

Hribar je, vezano uz Mostov prijedlog da se smanji RTV pristojba na 50 ili 65 kuna, između ostaloga istaknuo i problem egzistencije hrvatskih glumaca i funkcioniranja kazališta. Ružić mu je rekao da egzistencija glumaca ni na koji način ne bi bila ugrožena smanjenjem pristojbe. “Most daje potpunu potporu financiranju HAVC-a, ali želimo reći da HRT mora moći napraviti ono što sad košta 1,2 milijarde kuna, za 800 milijuna kuna”, rekao je Ružić.

Uključio se i Bojan Glavašević. “Nemate jedan komadić argumentacije da biste poduprli to što govorite i to je strašno!”, odgovorio je Glavašević.

Na to je Ružić opomenuo Glavaševića, kazavši da ne zna koliko je on (Glavašević) puta bio na HRT-u, ali da on poznaje i drugu dimenziju funkcioniranja javne televizije, jer je tamo imao i nekoliko poslovnih angažmana.

Tijek tribine pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.