Labrović pokupio 'lemojzinu' od publike, zahvalio i otišao

Vijesti 08. ruj 201608:22 > 08:24
ŠibenikIN (screenshot)

Otvorenjem izložbe Fališ All Stars u Šibeniku u studiju Galerije sv. Krševana otvoren je četvrti FALIŠ, Festival alternative i ljevice.

Sinjski umjetnik Siniša Labrović izveo je performans „Binarna demokracija“, donosi forum.tm. Performans je zamišljen u sedam koraka. Kreće otprilike ovako:

„Želite li da vas pozdravim sa ‘Faljen Isus i Marija, Hrvatice i Hrvati’ ili ‘Dobra večer, drugarice i drugovi?’“, pita Labrović publiku. Velika većina odlučila je ovo drugo.

Potom je performer pitao hoće li on piti vino ili vodu, pa žele li da poljubi ili ošamari pomagača Krunu Lokotara, hoće li da im pokaže prednji prst ili penis, bi li da skandiraju „Akcija 19 99“ ili ‘Za dom spremni, a na kraju da li bi više željeli da mu svatko iz publike da po kunu ili da on svakome da kunu.

Publika je na svako od ovih pitanja potvrdno odgovorila na prvi dio. Dakle, da pije vino, da poljubi muškarca, pokaže prednji prst publici, da skandiraju „Akcija 19 99“ i na kraju da mu svatko da po kunu.

I zaista, Siniša je skupio tristotinjak kuna ‘lemojzine’ (kako je kazao netko od publike), i postavio zadnje pitanje: „Želite li mi skandirati ‘Bravo majstore’ ili mi zviždati. Publika je opet potvrdno odgovorila na prvo pitanje. Na to se zahvalio, poželio da uvijek ima takve gledatelje i – otišao!

Pogledajte kako je to izgledalo u videu Šibenik.in-a:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.