Grmoja: Prvi korak je na SDP-u i HDZ-u

Vijesti 11. ruj 201620:50 > 20:53
N1

Nikola Grmoja iz Mosta, komentirao je rezultate izlaznih anketa, kao i eventualne postizborne suradnje.

Tijek izborne večeri pratimo OVDJE.

Nikola Grmoja za N1 je komentirao rezultate izbornih anketa, kao i razgovara li čelništvo stranke, koje se okupilo u zasebnoj prostoriji, o mogućoj suradnji s drugim strankama. “Mi ne pričamo o tome, uživamo u izbornim rezultatima. Most je usprkos svim silnim napadima, što od strane medija što od strane drugih političkih opcija ostvario izvrstan rezultat. Imali smo izrazito negativnu kampanju od strane HDZ-a i SDP-a”, rekao je Grmoja, dodavši da su rezultati izlaznih anketa pokazali koliko je Most čvrst.

Uvjeren je i da će do kraja večeri ta brojka porasti. “Sve su političke opcije vodile kampanju protiv nas, od HDSSB-a do IDS-a, preko Čačića koji je poručivao da se Varaždinom neće upravljati iz Metkovića”, rekao je Grmoja. Na pitanje o potpori Mosta za formiranju nove vlade, Grmoja je podsjetio na uvjete koje je Most postavio SDP-u i HDZ-u u zamjenu za podršku u Vladi. “Ako ih neće ispuniti, a do sada nisu pokazali da to žele, mi idemo u oporbu”, poručio je.

Komentirajući poziv Narodne koalicije za suradnjom, Grmoja je kazao da se prvo trebaju ispričati. Nakon svega što su izgovorili, posebice Stipo Gabrić Jambo i Krešo Beljak, bio bi red da se ispričaju. Bio je izrazito neprimjeren napad na mene i moju obitelj, nitko se nije ispričao iz Narodne koalicije. To je manje bitno, bitna su sad jamstva koja je Most dao. Vidjet ćemo što će se događati s drugim opcijama, poručio je Grmoja.

“Prvi korak je na HDZ-u i SDP-u”, rekao je Grmoja, dodavši da nema smisla da ih uopće kontaktiraju, nego da se ispuni jamstvo o zakonskim okvirima u Saboru, čime će pokazati spremnost na suradnju. Nije nužno, ali bio bi korektan potez da predsjednik Sabora dođe iz redova Mosta, poručio je Grmoja. “Mi ni milimetra nećemo odstupiti od svojih zahtjeva. Nisu nam pozicije na prvom mjestu, na prvom mjestu su promjene”, rekao je Grmoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.