Požar u TLM-u, ozlijeđena dva vatrogasca

Vijesti 16. ruj 201614:30 > 14:35
ŠibenikIn

Valjački stan u Valjaonici folija u Impol - TLM oštećen je danas u požaru koji je planuo oko 10.20 sati, a tijekom gašenja vatre ozlijeđena su dva vatrogasca, priopćili su iz te firme.

Operater na stroju na vrijeme je primijetio plamen te uključio bateriju za gašenje. Sustav za dojavu i gašenje požara pomoću ugljikova dioksida pravovremeno je uključen i ugasio je požar te je nastala manja šteta, piše Šibenik.in.

“Nažalost, ovom prilikom ozlijeđena su dvojica vatrogasaca, naša zaposlenika, koji su se nadisali CO2. Za sada su vatrogasci na bolničkoj obradi, te su prema posljednjim informacijama stabilni i van životne opasnosti”, izvijestili su iz TLM-a.

Valjački stan koji je danas planuo nije isti onaj koji je planuo u svibnju ove godine. Naime, tada je izgorio valjak u TLM-ovoj ‘valjaonici’ gdje počinje valjanje bloka. Ipak, on nije u potpunosti izgorio, a stručnjaci, koji su bili nakon požara u tvornici isticali su da tada nisu stradali glavni dijelovi stroja koji je prije 15 godina bio najveća investicija u hrvatsku industriju budući da je koštao preko 200 milijuna tadašnjih njemačkih maraka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.