Osječanki zatočenoj u liftu nitko nije pomogao sat vremena!

Vijesti 23. ruj 201613:25 > 13:36
Ilustracija

Gdje je nastala empatija? - opravdano se zapitala Osječanka M.Š., nakon što je u Robnoj kući Doma u Donjem gradu ostala zaglavljena u dizalu.

Iako je dizalo u tom objektu prozirno i trgovina u podrumu bila je puna kupaca i zaposlenika, ona je bespomoćno pozivala u pomoć dugo vremena. Bilo je 15.40 sati kad je 48-godišnja Osječanka ušla u dizalo, a iz njega je izišla tek u 16.48 sati.

Pomoći joj je, na početku njezina zatočeništva, pokušao pružiti samo čovjek s djetetom u kolicima koji je otišao obavijestiti nekoga iz obližnje trgovine o tome što se dogodilo. Od tog trenutka pa sve dok njezin suprug, na njezin telefonski poziv, nije pozvao majstora, ona je mogla samo osupnuta promatrati kako baš nitko ne haje za njezinu nevolju.

‘Nemojte lupati!’

“Kad sam vidjela da ne mogu izići iz lifta, lupala sam na vrata i odmah je došao taj ljubazni čovjek s djetetom rekavši kako ide po nekoga da me spasi. Tražila sam bilo kakav broj za hitne intervencije u unutrašnjosti dizala, no nisam ga našla. Nakon dvadesetak minuta nazvala sam mobitelom kćer u Rijeku koja je potom zvala centralu trgovine u Zagreb. Ondje su obećali alarmirati trgovinu u Domi, no ništa se i dalje nije događalo. Nitko nije prišao liftu u kojem sam zapomagala unatoč tomu što sam kroz staklo gledala u kupce i zaposlenike trgovine. Apsurdno, u jednom je trenutku prišla blagajnica i upozorila me da stvaram buku dok udaram po vratima. Rekla mi je kako se zna da sam u liftu i mirno se vratila na svoje radno mjesto”,  prepričala je svoje ružno iskustvo Osječanka za Glas Slavonije.

‘Osjećala sam da bih se mogla onesvijestiti’

Nakon 40 minuta na njezin je poziv u podrum Dome došao njezin suprug. Voditeljica smjene tada joj je rekla da su zvali majstora koji bi joj trebao pomoći.  Kaže da je sreća je što sam imala mobitel i signal.

“Da je na mojem mjestu bio netko tko boluje od astme ili ima slabo srce, ili malo dijete, ne usudim se ni misliti kako bi prošao! Unutra je bilo vruće, nisam imala ništa za osvježenje, a i strah je učinio svoje, osjećala sam da bih se mogla onesvijestiti. Nakon što su me oslobodili iz lifta, voditeljica smjene u trgovini rekla mi je kako ne može objasniti zašto su se svi, uključujući i nju, tako ponijeli, ostavivši me samu, bez konkretnog objašnjenja”, ogorčena je Osječanka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.