'Prošli smo 7 jamstava, o kadrovima ćemo kroz tjedan dana'

Vijesti 28. ruj 201614:58 > 15:03
N1

Čelnik Mosta Božo Petrov odradio je prvi krug konzultacija na Pantovčaku s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Nakon razgovora je izrazio nadu u što prije sastavljanje vlade.

”Što se nas tiče nadamo se da će se formirati vlada jer je to potrebno da bi profunkcionirali svi sustavi u Hrvatskoj. Sam Most je u pregovorima s HDZ-om. Kad se dogovori paket tad ćemo dati naše potpise za takvu vladu. Što se nas tiče prošli smo sedam jamstava. To nam je drago radi znaka da su spremni odraditi stvari koje treba odraditi. Teku sastanci iz programskih smjernica, a ja vjerujem da to ne bi trebalo biti duže od tjedan ili dva. Slažem se da je moguće konstituirati Sabor do polovice listopada”, kazao je Petrov.

O raspodjeli ministarstava i pozicija u novoj vladi nije htio razgovarati. Ponovio je samo kako će o tome biti riječi nakon što se dogovori cijeli paket.

”Kada se dogovori paket onda će se moći prezentirati. Dotad ne bih htio razgovarati preko medija. O pozicijama nismo razgovarali, vjerovali ili ne sve ovo što se pojavljivalo su konstrukcije. U ovih tjedan dana će krenuti razgovori za kadrovska rješenja”, zaključio je Petrov.

Tijek konzultacija pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.