Studentice suspendirane zbog komentara na Facebooku

Vijesti 08. pro 201421:50 > 21:51
srednja.hr/Facebook

Tri studentice zagrebačkog Ekonomskog fakulteta su se u Facebook grupama komentarima obrušile na studentsku referadu svog faksa.

Kako doznaje srednja.hr od savjetnika u uredu studentskog pravobranitelja Ivana Tomljenovića, protiv njih je pokrenut stegovni postupak te su zaradile opomenu pred isključenje te suspenziju od šest, devet i 12 mjeseci.

Djevojke su kažnjene zbog komentara koje su ostavile na izrazito vulgaran komentar anonimnog korisnika usmjeren spram djelatnica referade EFZG-a.

“Ovim putem želio bi se najeb*** majki svim onim polupismenim nakaradnim droljama, koje rade u referadi i troše moje dragocjeno vrijeme”, sadržaj je posta kojeg je 9. rujna objavio korisnik s lažnim profilom u Facebook grupi ‘EFZG Zagreb’.

Njegov identitet nikada nije otkriven, ali zato je identitet studentica koje su odlučile ostaviti svoj komentar na tu objavu i još jedne njihove kolegice na sličnoj grupi.

Studentski pravobranitelj Ivan Tomljenović rekao je za srednju.hr kako je protiv studentica postupak pokrenuo voditelj referade Robert Fišić.