Plenković: Čuo sam se s Mostom, više nije do mene

Vijesti 06. lis 201616:55 > 17:58
N1

"Čuo sam se telefonski s Mostom, to više nije do mene", kazao je kratko Plenković, nešto prije 18 sati, dodajući da će se telefonski čuti uvečer.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ranije je izašao zadovoljan iz prostorija stranke, točnije u četvrtak nešto prije 17 sati, i novinarima poručio još jednom da je siguran da imaju dovoljno potpisa za sastavljanje nove Vlade, te da “idu kući, jer nema nikakve drame”.

Kazao je da će se s Mostom čuti kasnije, kako su i dogovorili. “Mislim da su se potpisi povećali, a sutra ćemo, očekujem, imati potpise svih predstavnika nacionalnih manjina.”

“Čut ćemo se iza pet, kad se jave – dalje ćemo odgovarati.”

“Ne, to nije tema”, kazao je na pitanje inzistira li Milorad Pupovac još uvijek na zapošljavanju manjinaca u javnim poduzećima.

“Kolegama smo danas stavili na stol sve što smatramo da je realno i pravično, očekujem povratnu informaciju.”

“Slična”, kaže na to kakva je ponuda.

Na pitanje jesu li se pripremili na to ako odgovor bude negativan, Plenković kaže da nisu, uvjeren je u dogovor, a novinarima je dodao da “slobodno mogu ići doma, nema nikakve drame.”

“Ako se ponuda prihvati, razgovarat ćemo o temama koje se tiču finalizacije programa buduće Vlade, i kasnije konkretno o sastavu Vlade.”

Što se tiče potpisa, ponavlja Plenković, tu nikakvih dilema nema. “Imat ćemo ih i više nego dovoljno, moj je prioritet postići dogovor HDZ-a, Mosta i nacionalnih manjina”, zaključio je predsjednik HDZ-a.

Sutra u 14 sati nova sjednica Predsjedništva HDZ-a

Glasnogovornik HDZ-a javio je da će se sutra, 7. listopada 2016., u Središnjici HDZ-a (Trg žrtava fašizma 4, Zagreb) održati sjednica Predsjedništva HDZ-a i sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a s početkom u 14:00 sati. N1 televizija sve će uživo pratiti na terenu, programu i na portalu.

‘Rotirajuće mjesto’ predsjednika Sabora, potpredsjedničko mjesto u Vladi, četiri ministarstva… sve se to, što službeno, što neslužbeno, nalazi u ponudi koju je HDZ dao Mostu, a na koju se čeka odgovor Bože Petrova.

Tijek današnjih događaja iz minute u minutu možete popratiti OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.