Petrov za N1: Neke stvari će proći kroz širu javnu raspravu

Vijesti 12. lis 201609:24 > 09:36
N1

Čelnik Mosta Božo Petrov uoči sjednice vlade razgovarao je s reporterkom N1 Tinom Kosor Giljević. Kazao je kako ne vidi veliki problem u izglasavanju zakona bez prethodne javne rasprave, zbog naravi samih zakona.

HDZ i Most su usuglasili detalje zakonskih prijedloga o pet Mostovih uvjeta koji će se izglasati nakon konstituiranja Sabora no problem se pojavio kada su stigle kritike oporbe kako će se zakoni donositi bez prethodne javne rasprave.

SDP-ov Peđa Grbin čak ja najavio kako će u slučaju izglasavanja ovih pet zakona po hitnom postupku, od Ustavnog suda zatražiti da ocijeni ustavnost takve procedure.

Petrov u takvoj proceduri ne vidi problem.

”Kada smo izašli sa sedam jamstava… Zašto smo izašli? Napadalo nas se da pogodujemo nekome. Mi smo, kad smo izašli s tim rekli neka sami biraju tko će sudjelovati s nama u izvršnoj vlasti. Tada nam se ništa nije reklo nego su svi kazali da smo korektni zato jer smo korektni prema jednoj i drugoj stranci. A danas je to ogroman problem. Ja ne bih rekao da je to problem. Ovi zakonski prijedlozi  imaju užu specijalnost i odnos prema onome što će se mijenjati. Postoje neke stvari koje će trebati proći kroz malo širu raspravu. Sve u europskom duhu”, rekao je Petrov.

Petrov je usporedio prošlu vladu Tihomira Oreškovića i buduću kojoj će na čelu biti Andrej Plenković.

”Vidjet ćemo kakve su stvari. Još ne znamo kako je u ovoj drugoj vladi. Prethodna je na razini minstara, i to ću uvijek govoriti dok sam živ, odlično funkcionirala i bilo je dobro. To što nisu funkcionirali odnosi između dviju stranaka i što je netko zbog sukoba interesa morao napustiti vladu, to je druga stvar”, kazao nam je šef Mosta Božo Petrov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.