"RTV pretplata bit će kroz duže vrijeme smanjena na 65 kn"

Vijesti 13. lis 201612:39 > 12:44
N1

Mostov Miroslav Šimić gostujući na HRT-u potvrdio je da će RTV pretplata, kroz dulji vremenski period, biti smanjena na 65 kuna te da Željko Glasnović sigurno neće biti njihov petnaesti zastupnik u Saboru.

U petak je konstituirajuća sjednica Sabora, nakon koje slijedi usvajanje izmjena zakona o novom ustroju Vlade, a u subotu bi trebali krenuti s raspravama oko prijedloga zakona koje je Most najavio još u predizbornoj kampanji. Početkom tjedna formira se Vlada pa će se nastaviti rasprava u Saboru. Bit će to po hitnoj proceduri, bez javne rasprave, ali Šimić smatra da su to zakoni koje predlažu klubovi zastupnika i nemaju formalnu obavezu za javnu raspravu. “Riječ je, primjerice, o izmjenama izbornog sustava i prava zastupnika, a malo kasnije i zakon kojim se ograničava masa plaća u jedinicama lokalne samouprave na 15 posto”, kazao je Šimić.

“Samo su dva jamstva od sedam traženih, isključiv gospodarski pojas i pristojba za HRT, dogovorena s vremenskim odmakom, a ostali kreću odmah”, rekao je Šimić. “Najviše smo se sporili s HDZ-om oko ‘6 plus 6’ (šest mjeseci pune plaće i još šest mjeseci pola plaće nakon isteka mandata) s određenim sankcioniranjem zastupnika i plaćama saborskih zastupnika. Do smanjenja iznosa pretplate HRT-a na 65 kuna svakako će doći, ali kroz duži vremenski interval. Bit će to jedan od zadataka budućeg v.d. ravnatelja”, rekao je Šimić.

“Vrlo skoro imat ćemo 15 zastupnika, mnogo se razgovaralo, ali ne i sa gospodinom Glasnovićem”, naglasio je Šimić. Nadmetanja za lokalne izbore neće ometati partnerstvo s HDZ-om na nacionalnoj razini. Napade na Ninu Obuljen Šimić nije želio komentirati, a s partnerima će zajednički odlučivati o ministrima. “Ja bih volio da pobačaja nema ali oni su realnost i zabranama ćemo samo pogoršati stanje”, kazao je Šimić za HRT.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.