Niče: HSP AS je doživio debakl, ali neću odustati

Vijesti 15. lis 201618:12 > 18:13
N1

Novi predsjednik pravaša Hrvoje Niče gostovao je u našem Dnevniku par sati nakon što je javnost saznala za njegovu novu dužnost.

Obično je nakon poraza puno nezadovoljnih u stranci, pa bude odlazaka i raskola. Kako je kod vas?

“Pojavilo se nezadovoljstvo za koje se krivilo predsjednika. Nažalost, neki su uspjeh od 1 i po do dvije tisuće glasova predstavili kao nešto veliko, a vidjeli smo da se radi o do dva posto. I na temelju toga su napravili priču da su oni ti koji imaju snagu biti nova snaga pravaša. Kao i oni, kontaktirao sam čitavu državu, dobio potporu, i naše dojučerašnje stranačke kolege, koji su danas izašli iz stranke njezinom odlukom, reagirale su i angažirali smo odvjetnika da zaštitimo integritet stranke i pojedinca.”

“Mi svi znamo da je HSP AS ostvario ne poraz, nego debakl zbog kojeg nismo mogli ponosno hodati ulicama naših gradova.”

“Meni su 34 godine, uopće nisam sudjelovao u raskolima od 90-ih na ovamo, ali vjerujem da imam snage, a definitivno imam volje da idemo prema ujedinjenju. Hoćemo li to napraviti kroz jednu stranku ili pojedince, manje je bitno. Spreman sam razgovarati, neću odustati. Jedini uvjet svim drugim pravaškim čelnicima je da nema uvjeta tko smije sjediti za stolom od pravaških stranaka.”

Istaknuli ste i kako je dio, uvjetno rečeno, vaših tema uzeo “Živi zid”? Na što ste točno mislili?

“Što se tiče njihovih ideja, 2014./2015. HSP AS je kroz zastupnika pokrenuo inicijativu za opozivom Rohatinskog odnosno Vujčića. Tražili smo i njihovu kaznenu odgovornost jer su držali stranu bankama koje su uništile hrvatskog čovjeka i gospodarstvo. Na vlasti smo nažalost prestali pričati o tome, a Živi zid je na toj temi izgradio priču i vidite koliko im je to donijelo mandata”

Dolaze lokalni izbori. Odmah ste danas istaknuli kako će na terenu stranačke podružnice moći koalirati sa svim strankama sličnog svjetonazora, a ni u kakvoj opciji ne dolaze u obzir SDSS i SDP.

“To je logično. Mi ne možemo koalirati s dvjema strankama koje su nam miljama udaljene svjetonazorski i nikada nam se neće ni približiti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.