PR Sabora brani Mostovce: Nismo imali sve brojeve mobitela

Vijesti 17. lis 201617:52 > 17:53
Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što su u ponedjeljak u Hrvatskom saboru propale sjednice odbora zbog kašnjenja zastupnika, a od Mostovaca je došao samo Ivan Kovačić, iz saborske Službe za medije opravdali su zastupnike Mosta kazavši da nisu svi na vrijeme znali za sjednicu.

“Povodom napisa u medijima o nenazočnosti zastupnika Kluba Mosta nezavisnih lista u svojstvu predstavnika predlagatelja zakona na sjednici Odbora za zakonodavstvo Hrvatskoga sabora 17. listopada 2016. , sukladno članku 40. Zakona o medijima, a radi točnog informiranja javnosti molimo da objavite sljedeći ispravak informacije.

Sjednica Odbora za zakonodavstvo sazivana je u petak, 14. listopada u kasnim večernjim satima, a pozivi su elektroničkom poštom poslani članovima Odbora nakon završetka sjednice Sabora, samim tim i nakon završetka radnog vremena.

Kako stručna služba Odbora nije imala pojedinačne kontakte predstavnika predlagatelja zakona, pozivi im nisu niti mogli biti upućeni. Iz navedenog je jasno da predstavnici predlagatelja zakona nisu pravovremeno zaprimili pozive te stoga nisu niti mogli nazočiti sjednici Odbora za zakonodavstvo”, priopćili su iz Službe za medije Hrvatskog sabora.

Detaljnije o događajima u ponedjeljak čitajte OVDJE.

Dodajmo ovome da saborske službe u svoj priopćenju jasno navode da su u petak navečer poslale mail zastupnicima o održavanju Odbora za zakonodavstvo, da je zastupnik Ivan Kovačić priznao da je dobio SMS kojim ga se poziva na sjednicu, a i za vikend su saborske službe na svoje web stranice stavile obavijest o održavanju Odbora za zakonodavstvo, pa su i mediji znali da se ono jutros održava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.