Uhvaćena dva 'klauna' u Dubrovniku, radilo se o djeci

Vijesti 21. lis 201607:43 > 07:44
MorgueFile/ilustracija

Ispred Osnovne škole Mokošica u Dubrovniku jučer u večernjim satima dva su klauna strašila učenike. Nakon dojave policija je identificirala osobe i utvrdila da je riječ o dvoje djece mlađe od 14 godina.

O događaju su obaviještene mjerodavne odgojno-obrazovne institucije i roditelji maloljetnika. U ovom slučaju nisu pronađeni elementi prekršaja ili kaznenog djela, prenosi Dubrovnik.net policijsku glasnogovornicu Andrijanu Biskup o postupanju.

Nakon SAD-a zastrašujući klaunovi poharali su Europu, a sve češće ih viđaju i u Hrvatskoj. Prema pisanju medija, klaunovi koji straše prolaznike ovoga su tjedna viđeni i u Osijeku, Slunju i Bjelovaru. Iz MUP-a su priopćili kako zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klaunova koji na ulicama plaše građane provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu.

Policija izdala priopćenje o klaunovima koji plaše građane

“Utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave, i to u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava”, stoji u priopćenju policije koja moli građane da nazovu 192 ako ih se na bilo koji način plaši.

Fenomen klaunova koji straše ljude krenuo je iz SAD-a, a zatim se proširio na Veliku Britaniju i ostale zemlje u Europi. Njihova pojava zabilježena je tako i u Švedskoj, ali i Sloveniji, a na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije i svjedočanstva o osobama maskiranim u klaunove koji straše ljude mašući noževima, palicama i drugim hladnim oružjem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.