Novi ministar vanjskih poslova Stier gost na TradFestu

Vijesti 21. lis 201618:25 > 24. lis 2016 08:32
N1

Novi ministar vanjskih i europskih poslova i potpredsjednik Vlade Andreja Plenkovića bit će jedan od govornika na ovogodišnjem TradFestu - "Festivalu tradicije i konzervativnih ideja kojeg organizira udruga Vigilare Vicea Batarela.

Sam TradFest za sebe na svojim stranicama kaže da je “festival tradicije i konzervativnih ideja nasuprot tzv. ‘naprednih’ i militantno-sekularnih ideja i politika koji su na nasilan i revolucionarni način pokušali zatomiti, kao što i danas nastoje uništiti, izvorne tradicionalne, konzervativne i kršćanske temelje kulture u Hrvatskoj, Europi i Zapadnom svijetu”.

Glavni govornik konferencije bit će američki kardinal Raymond Leo Burke. Radi se o kardinalu kojeg je papa Franjo smijenio iz biskupske kongregacije i maknuo ga s mjestam vrhnog suca. Razlog? Papa se na taj potez odlučio zbog kardinalovog ekstremizma.

Konferencija će također dati nagradu incijativi 40 dana za život, koja organizira molitve ispred bolnica u kojima se odvijaju pobačaji. Njihovu akciju smo u Hrvatskoj nedavno mogli vidjeti u Vukovaru. Kada je grupa molitelja došla pred tamošnju Opću bolnicu moliti, nakon što su navodno dobili informaciju o obavljanju pobačaja u bolnici.

Na konferenciji će govoriti i Vice Batarelo, jedan od vodećih aktivista protiv pobačaja te kontroverzni studentski kapelan Damir Stojić. Između njih dvojice govor će održati Davor Ivor Stier.

“Obrana kršćanskih načela u javnom životu: osvrt na pro-life kampanje u Poljskoj”, “Obrana obitelji i života u suvremenoj Europi – poljsko iskustvo”, “Tradicionalno i konzervativno nasuprot militantnog sekularizma u Hrvatskoj i Europi”, “Život, dakle, biraj! Inicijativa 40 dana za život”, “Do kada taj spolni odgoj i rodna ideologija u hrvatskim školama?”, neke su od najavljenih tema konferencije.

Podsjetimo, protiv molitelja pred bolnicama, među ostalim, pobunila se i v.d. ravnateljice vukovarske bolnice Vesna Bosanac i novi ministar Milan Kujundžić, ali i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, a protiv njih je i pokrenuta istraga zbog toga što su preko Facebooka najavljivali dolazak trudnice koja se sprema na pobačaj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.