HRT otkrio koliko bi trebao pravnika za utjerivanje dugova

Vijesti 24. lis 201621:55 > 22:02
Google Maps

HRT odgovorio koliko će morati zaposliti pravnika, ako će sami utjerivati dugove za pristojbu.

Ako se nakon drugog čitanja u Saboru na kraju i usvoji Mostov prijedlog dopuna Zakona o HRT-u prema kojem bi HRT opet morao sam prisilno naplaćivati dugovanja za RTV pristojbu, onda bi se na HRT-u, prema procjenama, moralo zaposliti još 80-ak novih pravnika. A koliko ih na HRT-u radi sada, pitali smo, tim više što se mogu čuti tvrdnje da HRT ima dvjestotinjak pravnika.

 “Nije točan podatak koji se, namjerno ili slučajno, posljednjih dana često pojavljuje u javnosti, a odnosi se na to da na HRT-u radi više stotina pravnika. Točno je da u Radnoj jedinici Pravni poslovi i socijalna podrška HRT-a trenutačno radi ukupno devetero pravnika”, uzvratili su s Prisavlja.

Pritom su odgovorili i na još nekoliko pitanja vezanih uz trenutačan broj HRT-ovih pretplatnika.

“Tako je na jučerašnji dan HRT u svojoj evidenciji imao 1,224.616 obveznika plaćanja mjesečne RTV pristojbe koji su imali ukupno 1,411.657 prijamnika. Najveći dio tih obveznika, njih 95%, uredno podmiruje svoje obveze plaćanja mjesečne RTV pristojbe. U postupcima prisilne naplate, koju provodimo nad preostalih 5% obveznika, mjesečnu pristojbu plati njih još 3%, pa je tako ukupan postotak naplate mjesečne pristojbe čak 98%”, kazali su s HRT-a za Večernji list.

Umjesto HRT-a prislinu naplatu dugova za pristojbu već godinama obavlja pet odvjetničkih društava, najviše Hanžeković i partneri.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.