'TEF je primjer zašto DUUDI treba pretvoriti u ministarstvo'

Vijesti 25. lis 201619:20 > 19:26
N1

Šibenski gradonačelnik Željko Burić rekao je u utorak kako pozdravlja ideju transformacije Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) u ministarstvo, navodeći tvrtku TEF kao najbolji primjer zašto to treba učiniti.

Propala Tvornica elektroda i ferolegura (TEF) nalazi se na 160.000 četvornih metara u blizini centra Šibenika i stare gradske jezgre, a vrijednost tog zemljišta procijenjenog na više od 350 milijuna kuna opterećuje dug od oko 260 milijuna kuna, uglavnom prema državi.

 “U DUUDI-ju posjeduju kompletnu dokumentaciju i sve naše prepiske s nadležnim ministarstvima u mandatu Zorana Milanovića i Tihomira Oreškovića te su upoznati s prijedlogom da Grad Šibenik i Vlada formiraju zajedničko državno tijelo koje će TEF ponuditi investitorima. Takvo državno tijelo očito će se sada formirati kroz novo ministarstvo, a kako investitori godinama pokazuju veliko zanimanje za TEF, ovo je ‘win-win’ situacija za Šibenik i novu Vladu”, smatra Burić (HDZ).

On predlaže da Vlada svoja potraživanja pretvori u poslovni udio u partnerstvu sa šibenskom gradskom upravom te da zajedno ponude projekt investitorima.

Nedavnim donošenjem novog Generalnog urbanističkog plana (GUP) zemljište na kojemu je TEF definirano je kao zona mješovite namjene. Šibenčani bi tamo izgradili novo gradsko naselje sa stambenim, poslovnim, kulturnim, obrazovnim i ugostiteljsko-turističkim sadržajima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.