Živi zid ulazi u 2 saborska odbora, odriču se dijela plaće

Vijesti 28. lis 201613:06 > 13:10
N1

Tihomir Lukanić iz Živog zida komentirao je činjenicu da se Živi zid uspio izboriti za članstvo u dva saborska odbora - za vanjsku i unutrašnju politiku, a kritizirao je i poreznu reformu, koja ne daje ništa onima koji imaju manje, dok se nagrađuje one koji imaju puno.

Upitan znači li njihovo protivljenje poreznoj reformi i to da će se odreći povećanja plaće koje proizlazi iz izmjene stopa poreza na dohodak, kaže da je Ivan Vilibor Sinčić kao jedini zastupnik u prošlom sazivu pokazao kako “se može jednostavno odreći dijela ionako visoke plaće te donirati u humanitarne svrhe”

“Naši zastupnici će se odreći tih naknada”, kazao je, dodajući da ovako ad hoc skrojeni zakoni ne mogu biti dobri te da je pravedno da sloj društva koji ima najmanje nosi najmanje poreznog opterećeja.

Kada je riječ o saborskim odborima, Lukanić ističe da sastav članova u odborima mora odgovarati sastavu parlamenta.

“Stalno pokušavate reći da smo mi nešto dobili, da je to dar. Zastupnicima poslodavci nisu ni HDZ ni SDP, već je to ono što nam pripada propisano Poslovnikom”, kazao je. Na pitanje jesu li zastupnici Živog zida spremni čuvati tajne, koje kolaju u materijalima odborâ za vanjsku i unutarnju politiku, odgovara: “Svjesni smo svih zadataka koji se stavljaju pred nas”.

Mogući član u odboru za unutarnju politiku, Ivan Pernar, konkretnije, “isključivo je član tog odbora”, kaže njegov kolega.

“Ivan Pernar će imati autonomiju vidjeti hoće li izaći u javnost ili neće s dokumentima koji su na rubu tajnosti”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.