Pobuna: Učenici neće u školu, a roditelji će na prosvjed

Vijesti 31. lis 201622:40 > 22:58
Općina Babina Greda

Vijeće roditelja OŠ Mijat Stojanović Babina Greda, čija su djeca zbog nezavršene gradnje školske sportske dvorane i opasnosti od urušavanje objekta premještena u drugu školu, odlučilo je da neće djecu pustiti u školu tri dana - od srijede 2. do petka 4.11. i da će u petak prosvjedovati.

Vijeće roditelja OŠ Mijat Stojanović u petak je održalo sjednicu na kojoj je analiziralo sastanak koji su održali dan ranije u Zagrebu s predstavnicima Ministarstva, Vukovarsko-srijemske županije, općine Babina Greda i škole. Zauzeli su stav da neće djecu pustiti u školu tri dana, od srijede 2.11. do petka 4.11. i da će u petak 4.11. organizirati prosvjed ispred škole.

 “Razočarani smo da u ova dva mjeseca niste napravili ništa na sportskoj dvorani i kako smo informirani, još uvijek ne znate kada će početi radovi i kada će se djeca vratiti u školu u Babinu Gredu, a naša djeca za to vrijeme ispaštaju”, navodi se u priopćenju.

Prosvjedi do ispunjenja zahtjeva

Poručili su da će prosvjedovati do konačnog ispunjenja zahtjeva-povratka djece u Babinu Gredu i nastavka gradnje dvorane.

Ističu da još nisu dobili odgovore na neriješena pitanja – tko je odgovoran za nastalu situaciju, odnosno zašto je posao gradnje dvorane dodijeljen tvrtki koja je bila u stečaju, zašto ugovor s prvobitnim izvođačem još uvijek nije raskinut, te koliko je proračunskog novca utrošeno na izvođenje radova koji nisu nikad završeni.

Pitaju se i kome je u interesu da djeca putuju u Cernu, a ne u Štitar koji je udaljen 7 km, a Cerna 18km, te zašto se čekao početak nastave da bi proglasili školu nesigurnom.

Nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda babogredske Osnovne škole do daljnjega se održava u zamjenskim prostorijama u Babinoj Gredi, a za učenike viših razreda te škole u Osnovnoj školi Mate Lovraka. Takav je dogovor postignut pred početak školske godine na sastanku roditelja učenika te predstavnika općina i škole s pomoćnikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta, nakon prosvjeda roditelja zbog oštećene školske zgrade zbog nedovršenih radova na sportskoj dvorani.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.