Dva sudionika izbora nisu prijavili izvješće o financiranju

Vijesti 08. stu 201607:26 > 07:30
Ilustracija

Samo dvoje od 60 izbornih sudionika rujanskih izbora za Hrvatski sabor nisu u zakonskim rokovima javno objavili i Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili izvještaj o financiranju kampanje, o čemu će DIP obavijestiti Državno odvjetništvo RH.

Riječ je o nezavisnom Željku Knapiću i Udruzi romskog prijateljstva Luna, koja je na izborima Duška Kostića kandidirala za zastupnika 12 nacionalnih manjina.

Dvoje drugih sudionika, Koalicija Roma Hrvatske – KRUH i Forum albanskih intelektualaca FAI, čiji su kandidati bili Sead Braco Hasanović i Muhamet Morina, jedan za zastupnika 12, a drugi pet manjina (albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske) na vrijeme su Povjerenstvu poslali izvještaje, ali nisu ih javno objavili, pa će DIP i u tom slučaju postupiti na identičan način.

DORH obavještavamo o svemu što nije obavljeno u zakonskom roku, bilo da se radi o dostavi ili objavi izvješća, a na DORH-u je odluka što će napraviti, rečeno je Hini na upit što ako netko s par dana kašnjenja ipak objavi tražena izvješća.

Svih 60 sudionika prijevremenih parlamentranih izbora 11. rujna moralo je do 11. listopada DIP-u dostaviti financijske izvještaje o financiranju kampanje, dakle navesti prihode, troškove i medijsko oglašavanje.

U roku četrdeset i pet dana nakon izbora, do 27. listopada, ta je izvješća trebalo javno objaviti, bilo u dnevnom tisku, bilo na službenim stranicama koalicija, stranaka i kandidata, što je glavnina i učinila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.