Horvatinčić: Na Cvjetnom dižemo terasu, dobili smo dozvolu

Vijesti 14. stu 201614:37 > 14:41
Marko Lukunić/PIXSELL

Jutros se na zagrebačkom Cvjetnom trgu počelo s postavljanjem metalne konstrukcije. Prvi put, početkom listopada, konstrukcija je postavljena, pa ubrzo i uklonjena nakon burnih reakcija struke i građana koji su i prosvjedovali. Za N1 Televiziju potvrđeno je da je i ova konstrukcija namijenjena za Horvatinčićev ugostiteljski objekt.

Da se radi o tersi za ugostiteljski objekt Tomislava Horvatinčića za N1 potvrdili su u Hoto Grupi.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo obavijestiti vas kako ćemo građanima Zagreba predstaviti novi koncept gastro ponude na lokaciji Cvjetni trg.

Kao i ostali ugostitelji na Cvjetnom trgu, naše je društvo po provedenom postupku pred nadležnim tijelima Grada Zagreba ishodovalo rješenje o zauzimanju dijela javne površine te sklopilo s Gradom Zagrebom ugovor o zakupu iste. Trenutno su u tijeku radovi na postavljanju terase u svemu prema određenim parametrima i suglasnostima Grada Zagreba”, potvrdio nam je Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe.

Otvorenje projekta My Way na Cvjetnom trgu, gdje će posao dobiti 60 ljudi, bit će uskoro, najavili su u Horvatinčićevoj tvrtki.

Podsjetimo, konstrukcija je u listopadu postavljena tik do pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg, ali je uklonjena brzo jer je izazvala bijes građana. Oni su tada prosvjedovali.

Čitateljica N1
Čitateljica N1
Čitateljica N1
Čitateljica N1
Čitateljica N1
Čitateljica N1
Čitateljica N1

Službeno je uklanjanje tada zatražio gradonačelnik Milan Bandić, a tu je njegovu reagirao Krešimir Horvatinčić  i najavio mogućnost poduzimanja “odgovarajućih pravnih radnji” zbog uklanjanja terase za koju, tvrdi je, Hoto grupa dobila dozvolu.

Više čitajte OVDJE.

Bandić je tada, podsjećamo, kazao:

“Kad sam (sinoć) ovdje došao i vidio što je to te nakon razgovora s građanima, shvatio sam što je napravljeno”, rekao je. Najavio je da će restoran My Way za terasu dobiti po trećinu prostora od Varšavske do ulaza u Cvjetni prolaz, kao što sada maju terase Caffe de Paris i Vip. “Danas se pišu nova rješenja, nova kvadratura i gospoda, ukoliko žele, će to prihvatiti, a ukoliko ne, neće biti ni jedne terase”, rekao je Bandić.

O spornim terasama u listopadu se oglasila i Zrinka Paladino, zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, koja je prozvala Bandića da je odgovoran za njihovo postavljanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.