'Čovjek je stavio daske da ne zebu nogice, a vi se bunite'

Vijesti 15. stu 201615:54 > 16:03
N1

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu Tomislav Horvatinčić ipak postavlja terasu za ugostiteljski lokal. Terasa je prije mjesec dana izazvala negodovanje građana pa je gradonačelnik Milan Bandić naredio njezino uklanjanje i sankcije za one koji su izdali dozvolu.

Za danas postavljenu novu terasu s podnicama Bandić tvrdi da je privremena. No navodno je za nju izdana dozvola do 2021. godine, piše Seebiz.eu.

”Samo podnice se stavljaju i ništa drugo. Sve je privremenog karaktera, kao i u Bogovićevoj. Ne znam zašto ste dignuli bunu, nema razloga da dižete bunu nikakvu i dižete stvar u zrak jer terase su kao i u Bogovićevoj i svugdje, čovjek je stavio daske na pod da ne zebu nogice, a vi se bunite”, rekao je Bandić.

Slično je jučer za N1 kazao i Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe.

”Kao i ostali ugostitelji na Cvjetnom trgu, naše je društvo po provedenom postupku pred nadležnim tijelima Grada Zagreba ishodovalo rješenje o zauzimanju dijela javne površine te sklopilo s Gradom Zagrebom ugovor o zakupu iste. Trenutno su u tijeku radovi na postavljanju terase u svemu prema određenim parametrima i suglasnostima Grada Zagreba”, kazao je Horvatinčić.

Podsjetimo, konstrukcija je u listopadu postavljena tik do pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg, ali je uklonjena brzo jer je izazvala bijes građana koji su organizirali i prosvjed.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.