Igor Alborghetti: HDZ ima PTSP od mostovaca

Vijesti 17. stu 201608:50 > 08:51
N1

Igor Alborghetti iz Expressa gostovao je u pregledu tiska u Novom danu, gdje je komentirao poruku premijera koju donosi novi Express: 'Što se mene tiče, mogu i novi izbori'.

Gdje su napravile napukline, upitan je Alborghetti.

“Mislim da HDZ ima PTSP od Mostovaca, nakon mandata protekle Vlade i odnosa Karamarka i Petrova. To se preslikava i na novu vlast”, kaže on. “Imamo problem tzv. poreznog USKOK-a, što je javnost loše dočekala, jer je to bio alat za borbu protiv političke i svake druge korupcije, i dobro je radio posao… Sada se efikasnom alatu umanjuje važnost”, pojasnio je urednik.

“Porezna reforma je veliki zalogaj za društvo i to zahtijeva puno stabilnosti i političkih dogovora, koji su postignuti, ali se javnost pobunila. Kako Most osluškuje javnost, Most je istupio protiv toga, a HDZ se čudi što se Most ponaša tako nakon sklapanja ruku i dogovora”, navodi nadalje.

Plenkovićeva rečenica “Što se mene tiče, mogu i novi izbori”, navodi Alborghetti, “počela se vrtjeti u uskom krugu Plenkovićevih suradnika, koji su to počeli širiti dalje da bi došlo do Mostovaca”.

Upitan je zatim kako bi prijedlog Mosta protiv povećanja plaća za zastupnike mogao proći u Saboru, za što kaže da to prvenstveno ovisi o SDP-u i drugim oporbenim strankama.

“U SDP-u ne postoji čelnik stranke i vertikala, pa je sve moguće. Postoje različita razmišljanja unutar SDP-a o suradnji s Mostom pa neki misle da je potrebna makar da se poremeti ravnoteža, dok drugi misle da bi trebalo ići uz većinu, odnosno HDZ”, kaže Alborghetti.

Napadi Mosta na HNS idu u smjeru rušenja dogovora HNS-a s HDZ-om, nastavlja on, jer ako se odnosi toliko degeneriraju da HNS uđe na njihovo mjesto, oni već sada pripremaju diskreditaciju i miniranje potencijalnog novog partnera.

24sata Express

Lokalni izbori su lakmus papir onog što nas čeka na parlamentarnim – tu je najzanimljivija situacija SDP-a i kandidata u Zagrebu, Davora Bernardića, koji ima samo 8 posto, a ujedno je i kandidat za predsjednika SDP-a. Bira se čovjek koji će stati ispred Plenkovića i pritom (ne)vratiti SDP na vlasti, navodi Alborghetti. Ne očekuje da će SDP osvojiti Zagreb, osim možda na skupštinskoj listi.

Što se tiče Milana Bandića, on je stalno u kampanji, promovirao je čak i naljepnice za Radio Taksi, navodi Alborghetti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.