Pernar opet izvrijeđao Hanžekovića: Krv Isusova me štiti!

Vijesti 17. stu 201610:48 > 10:50
N1

Ivan Pernar iz Živog zida komentirao je prijedlog Ksenije Vržine, odvjetnice Marijana Hanžekovića Mandatno-imunitetnom povjerenstvu da mu se zbog kaznenog progona, odnosno uvrede izrečene na račun odvjetnika, skine zastupnički imunitet.

Nakon što je zatražio stanku u zasjedanju Sabora, ponovio je niz uvreda na račun odvjetnika Hanžekovića i kazao da je indikativno da se ne brani sam.

“Prijedlog je da se zakaže rasprava i da me se proglasi krivim za kazneno djelo uvrede te da mi se izrekne novčana kazna u visini od 100 dnevnih dohodaka te naknade troškova parničenja”, kazao je Pernar.

Iako je običaj da se zatupnicima u tom smislu ne skida imunitet, Pernar podsjeća da to nije nužno tako.

“Bilo je presedana. Jovanoviću, koji je za HDZ kazao da je kriminalna organizacija, skinuli su imunitet”, kaže on. No, navodi i kako su mu zastupnici iz nekih stranaka već kazali da mu neće skidati imunitet.

“Kolega iz SDP-a je kazao da će svi članovi njegove stranke koji su u MIP-u biti protiv skidanja imuniteta. Most isto, njih isto maltretiraju u Jutarnjem, a isto mi je kazao i HDZ- ovac Tušek. Kazao mi je – nemoj se bojat Hanžekovića, ja ću biti protiv”, kazao je Pernar, dodajući da treba vidjeti kako će glasati ostali članovi HDZ-a. Navodi i da je njegov slučaj procesuiran jako brzo, jer to se obično “razvlači” – samo u par dana stiglo na dnevni red MIP-a.

“Istina je na mojoj strani… U Bibliji se kaže da zlo ne može pobijediti i da sve brige stavimo na Isusa. Nema razloga za strah, dobro će pobijediti”, kazao je, među ostalim, Pernar. “Pouzdao sam se u Boga. Rekao sam: Isuse dragi, zaštiti me od ovoga!… Krv Isusova me štiti”, kazao je u eteru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.