Orepić: Racija u KSET-u bila je nepotrebna, ispričavam se!

Vijesti 02. pro 201617:02 > 17:10
N1

Ministar policije Vlaho Orepić javno se ispričao zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, u čijem je vlasništvu Klub studenata elektrotehnike, poznatiji kao KSET, i bendu Svemir zbog policijske akcije prošlog petka.

U priopćenju upućenom zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a koje je objavio na svom Facebook profilu, Orepić navodi da su razmotreni navodi i pritužbe Fakulteta na postupanje policije. Objašnjava da je policija na teren izašla 25. studenoga jer su dobili više pritužbi na rad kluba u smislu da iz kluba dopire glasna glazba i buka. Nadalje, navodi da je samo tijekom 2015. izdano pet prekršajnih naloga zbog narušavanja javnog reda i mira u tom klubu.

 Ipak, priznaje da u prošli petak racija nije bila nepotrebna.

“Ne dovodeći u pitanje potrebu poduzimanja odgovarajućih mjera i radnji od strane policije u cilju prevencije i sankcioniranja kažnjivih radnji na prostoru Fakulteta elektrotehnike i računarstva te u njegovoj neposrednoj blizini, cijenim da u konkretnom slučaju nisu postojali formalni uvjeti za postupanje policije na način propisan člankom 55. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, poradi čega Vam se ovom prilikom ispričavam”, dio je obrazloženja ministra Orepića kojeg je uputio dekanu Mislavu Grgiću.

U statustu objave na Facebooku ministar Orepić se još jednom ispričao i najavio da dolazi na sljedeći ponovljeni koncert.

Ponovljeni koncert benda Svemir održat će se 6.12.

Podsjetimo, osnivačica i pjevačica grupe Svemir Zvonka Obajdin prva je upozorila, po njenom mišljenju, na neopravdanu raciju u KSET-u.

“Poslagali su ljude uz zid, prepipavali, nisu dali da se ode na WC… Ono, isplašili su naše prijatelje, naše roditelje… Ne kužim. Žao mi je zbog svih vas koji ste došli i htjeli podržati bend i čuti koncert, a dobili ste pola jednog koncerta i cijelu jednu raciju”, napisala je na svom Facebook profilu Obajdin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.