HND i HNiP konačno složni: Pronađite napadača na Piskača

Vijesti 05. pro 201616:32 > 16:39
N1

Hrvatsko novinarsko društvo i Hrvatski novinari i publicisti konačno su se složili oko jednoga - apeliraju na policiju da što prije pronađe i sankcionira napadača na književnika i novinara Nenada Piskača

Dva novinarska udruženja osudila su u ponedjeljak nedavni napad na hrvatskog književnika i novinara Nenada Piskača, pozvavši policiju da što prije pronađe napadača, a pravosuđe da ga zbog tog napada primjereno kazni.

Napad na Nenada Piskača dogodio se 1. prosinca u 19 sati i 20 minuta u Zaprešiću, priopćilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND), navodeći da je napad prijavljen policiji u Zaprešiću i da postoji i svjedokinja cijeloga događaja.

Tjelesni napad na kolumnista portala Hrvatskog kulturnog vijeća, uglednog hrvatskog književnika i novinara Nenada Piskača najoštrije su osudili i Hrvatski novinari i publicisti (HNiP).

“Piskača je 1. prosinca u Zaprešiću, iz za sada neutvrđenih razloga, napao i ozlijedio nepoznati nasilnik. S obzirom da je Piskač novinar i javna osoba, zahtijevamo da MUP-a da na osnovi dojavljenog broja registarskih pločica najhitnije otkrije identitet i motive napadača, te o tome obavijesti hrvatsku javnost“, priopćio je HniP.

U zagrebačkoj policiji kazali su da istražuju slučaj te da je Piskač nakon prijavljenog napada odbio zatražiti liječničku pomoć. 

U Hrvatskoj je u zadnjih deset godina, prema MUP-ovim podacima, zabilježeno 78 napada povezanih s obavljanjem novinarskog posla, a u ovoj godini zabilježeno je 14 takvih slučajeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.