Krenula kampanja kako bi se zaposlile osobe s invaliditetom

Vijesti 05. pro 201619:02 > 19:14
Buba Bar

Udruga Bubamara pokrenula je crowdfunding kampanju 'Extra kromosom za extra kavu' kako bi uključili osobe s invaliditetom na tržište rada.

Crowdfunding kampanja za Buba Bar u Vinkovcima, kafić u kojem će raditi osobe s invaliditetom, počela je danas na platformi Indigogo.

‘Extra kromosom za extra kavu’ slogan je kampanje kojoj je cilj integrirati u svijet rada osobe s Downovim sindromom te osobe s invaliditetom.

Kako bi Buba Bar mogao početi raditi, potrebno im je prikupiti 10.000 dolara. Od gradske uprave dobili su prostor za korištenje, no potrebno ga je adaptirati.

“Kompletan iznos prikupljenih donacija uložiti ćemo u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružit će i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima”, obrazlažu organizatori crowdfunding kampanje.

“Želimo da Buba Bar postane mjesto na kojem će osobe s invaliditetom ostvariti svoje osnovno pravo – pravo na rad. Pokazat ćemo koliko smo vrijedni i koliko svojim radom možemo pridonijeti zajednici. Podržite nas da u tome i uspijemo”, stoji na njihovim stranicama.

Naglašavajući kako je većina osoba s invaliditetom nezaposlena ili je zaposlena u zanimanjima nižeg platnog razreda, te kako mnoge osobe s invaliditetom žive u uvjetima siromaštva, a s tržišta rada posebno su isključene one koje žive u ruralnim područjima, dodaju: “Naša je misija poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom, te potaknuti društvo da osobe s invaliditetom prihvati kao svoje ravnopravne članove”.

Buba Bar

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.