Predsjednica o čokoladi iz Srbije: To se neće opet dogoditi

Vijesti 07. pro 201615:31 > 15:36
AP Photo/Amel Emric

Nakon što je hrvatskim medijima odjeknula informacija da je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović dubrovačkoj djeci podijelila čokoladice porijeklom iz Srbije, oglasila se i sama Predsjednica koja kaže kako je bila ''neugodno iznenađena''.

”Ispričat ćemo se roditeljima, zamijenit ćemo čokoladice hrvatskim proizvodima”, poručila je predsjednica.

Na upit da komentira slučaj iz Dubrovnika u utorak, kad je djeci podijelila pakete u kojima su bile čokoladice proizvedene u Srbiji, Grabar Kitarović je istaknula da je bila time neugodno iznenađena. Rekla je da nije osobno provjeravala sadržaj košarica podijeljenih djeci.

„Iznimno sam razočarana jer osobno zastupam i podržavam kampanju Kupujmo hrvatsko. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora promicati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi“, rekla je.

Izvijestila je da je utvrđeno da je jedna od hrvatskih tvrtki iz Vukovara pakirala tu košaru. ”Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se ispričati i poslati hrvatske proizvode”, dodala je predsjednica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.