Toga nije bilo ni u doba Karamarka: Vlada bez dnevnog reda

Vijesti 29. pro 201610:04 > 10:06
Andrej Plenković/Twitter

"Sjednica Vlade Republike Hrvatske održat će se u četvrtak, 29. prosinca 2016. godine, u 10.00 sati, u Banskim dvorima.". Ovo je bilo ispisano na stranicama Vlade neposredno pred početak posljednje ovogodišnje sjednice Plenkovićevog kabineta.

Međutim, ništa pored toga nije objavljeno, pa javnost osim najava koje su se mogle čuti kroz izjave pojedinih članova Vlade, nije znala o čemu će danas biti riječi na sjednici Vlade.

Ovo je krajnje netransparentno, s obzirom da je objava dnevnog reda i barem dijela materijala koji će se naći na sjednici minimum koji se od Vlade očekuje i to dan prije same sjednice.

Podsjetimo, Plenković je tek na početku sjednice kazao o čemu će Vlada raspravljati, navodeći da će se tema koja je itekako zaintrigirala javnost – otkup dionica Ine od Mola – naći na zatvorenom dijelu, dakle, daleko od očiju javnosti.

Screenshot vlada.gov.hr

“Informacija” koju su objavili pred sam početak sjednice, inače, vrijedi koliko i vijest da će Nova godina i ovaj puta započeti 1. siječnja, budući da se redovne sjednice Vlade redovno održavaju četvrtkom u 10 sati. Ubrzo nakon te obavijesti pojavio se i dnevni red, no materijali do kraja sjednice nisu osvanuli na stranicama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.