Mladež HDZ-a oplela po svojima, pa zatim izbrisali post

Vijesti 05. sij 201714:13 > 14:14
N1

Zagrebački ogranak Mladeži HDZ-a na Facebooku je zatražio od resornog ministarstva da u najkraćem mogućem roku korigira zakon o oporezivanju studentske zarade, no ubrzo je post nestao iz virtualnog svijeta.

Nakon što su Nezadovoljni studenti poslali niz e-mail poruka na adrese institucija i parlamentarnih stanaka s isim sadržajem protestirajući zbog porezne reforme, koja udara i na njihove džepove, i članovi Mladeži HDZ-a su se solidarizirali sa svojim vršnjacima, zazevši tako politički stav suprotan svojoj političkoj opciji.

Iako se Mladež HDZ-a službeno nije očitovala po pitanju oporezivanja prihoda od zarade studentima, zagrebački ogranak je na Facebooku traži od resornog ministarstva da u najkraćem mogućem roku korigira zakon.

Međutim, taj post na Facebooku nije se dugo zadržao. Vrlo brzo je izbrisan.

“Tijekom prošle parlamentarne kampanje iznijeli smo Program za mlade u kojemu su sadržana obećanja za mlade kao i ciljevi prema kojima treba odrediti politike za mlade. Trenutno rješenje koje postoji u Pravilniku o porezu na dohodak nije nam prihvatljivo jer je u suprotnosti s našim stavom da se svim učenicima i studentima koji redovno izvršavaju svoje obveze u školi i na fakultetu mora osigurati neoporezivi primitak do iznosa od 50 000 kuna godišnje”, napisali su.

“Tražimo od resornog ministarstva da u najkraćem mogućem roku korigiran čl. 4., st. (1), točka 2 u tablici kako bi neoporezivi iznos za rad preko učeničkog i studenskog ugovora bio neoporeziv do 50 000 kuna godišnje”, zahtijevaju.

Facebook: Screenshot

Mladež HDZ-a Split na službenoj Facebook stranici obijavili su post svog predsjednika u kojem on naglašava: “Brojni studenti su, baš kao i ja, mjesece i mjesece provodili radeći po skladištima, kafićima i turističkim agencijama poogođeni su odlukom Vlade o izmjenama pravila prema kojim je smanjen prag za oporezivanje studentskih zarada, a koja je mnogima jedini izvor prihoda. Kao predsjedniku Mladeži HDZ-a u Splitu ta činjenica me boli još više jer smo u kampanji obećali upravo suprotno. Očekujemo brzu reakciju Ministarstva i hitne izmjene”.

Podsjetimo, HDZ je tijekom predizborne kampanje obećao promijenit ćemo porezne granice te ćete moći zaraditi do 50 000 kuna godišnje bez straha od ikakvih dodatnih poreza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.