SDP se oglasio po pitanju Lalovca i obiteljskog nasilja

Vijesti 12. sij 201713:28 > 13:30
N1

SDP je poslao kratko priopćenje vezeno za optužbe protiv njihovog potpredsjednika Borisa Lalovca, koje je izrekla njegova bivša supruga, optuživši ga za fizičko nasilje.

Prenosimo ga u cijelosti:

“SDP najoštrije osuđuje nasilje nad ženama u društvenom i obiteljskom životu i zalaže se da se svi slučajevi obiteljskog nasilja pred nadležnim institucijama što prije riješe. Tešku obiteljsku situaciju SDP-ova zastupnika Borisa Lalovca i njegove supruge, ne možemo i ne smijemo komentirati, ali i u ovom slučaju pozivamo nadležne institucije da i taj slučaj što prije istraže.”

Joško Klisović (SDP) za N1 je kazao kako da ova pozicija stranke dobra te da ne želi komentirati ovaj slučaj bez pravosudnog epiloga.

“Ako se dokaže bilo koji oblik nasilja, to će imati političke posljedice, jer stranka ne tolerira ne samo obiteljsko, već nikakvo nasilje. Ne znam ništa o tome slučaju”, kazao je Klisović za N1.

Lalovac je, podsjetimo, porekao optužbe. Zasad nema reakcije iz drugih stranaka. Upitana o ovom slučaju, potpredsjednica Vlade Martina Dalić samo je poručila da nema dovoljno informacija da bi to komentirala.

Tončika Anastazija Lalovac, koja se razvodi od potpredsjednika SDP-a i saborskog zastupnika navela je u emisiji kontroverznog Velimira Bujanca da ju je Boris Lalovac više puta tukao i to dok je išla na kemoterapije. Prijavila ga je policiji, a objavljena je i snimka na kojoj se čuje kako on viče na nju, a za koju ona tvrdi da dokazuje i fizičko nasilje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.