Nova strategija: Krešo Beljak će u HSS dovesti poznata lica

Vijesti 19. sij 201708:10 > 08:14
N1

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak nakon ponovnog izbora na tu funkciju odlučio se za angažman novih snaga u komunikacijskom odjelu.

Kako doznaju 24 sata, nove osobe službe za odnose s medijima u HSS-u bit će dvije novinarke Nove TV, Ivanka Čuljak i Ivana Tomić, koja je dosad bila i voditeljica večernjih vijesti te televizije.

Osoba iz vrha HSS-a rekla je kako ovim potezom stranka kreće u stvaranje nove strategije komuniciranja, no da će, osim toga, one biti važne i za izradu analitika stranke te praćenje aktualnih događaja.

Kako doznaje list, na lokalnim izborima Beljak će se ponovno kandidirati za gradonačelnika Samobora, a potpredsjednik stranke Stjepan Kožić za zagrebačkog župana, te obojica očekuju potporu SDP-a.

Na Novoj TV nam htjeli reći kuda odlaze dvije novinarke, ali su odgovorili kako više neće raditi za njih.

– Možemo potvrditi da odlaze s Nove TV. Kolegicama Ivani Tomić i Ivanki Čuljak zahvaljujemo na dugogodišnjoj suradnji tijekom koje su pridonijele izvrsnosti Informativnog programa Nove TV. Želimo im puno uspjeha na privatnom i poslovnom planu – rekli su na Novoj TV za 24 sata.

Ni novinarka i voditeljica Ivana Tomić nije bila rječitija.

– Mogu samo potvrditi da odlazim s televizije. Sve što sam naučila u poslu, naučila sam na Novoj TV. Nakon devet godina rada na televiziji odlučila sam da je vrijeme za novi početak – rekla je Ivana Tomić i dodala da se s televizijom rastala u odličnom okolnostima.

– Nije bilo zatvaranja vrata. S kolegama sam i dalje u dobrim odnosima te ćemo se družiti i dalje – zaključila je Tomić, dok je Čuljak rekla da odlazi nakon pet godina.

Krešo Beljak je 14. siječnja ponovno izabran za predsjednika HSS-a. Jednoglasno su za predsjednika izabrali jedinog kandidata. Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, koja je u stranci pod suspenzijom, ustvrdila je kako su rezultati glasanja pokazali da Beljak ne bi prošao da je imao protukandidate.