Iz HSS-a izašlo 15-ak predsjednika gradskih četvrti

Vijesti 22. sij 201711:10 > 11:13
N1

"Nažalost, s današnjim danom prestat ćemo biti članovi jedne povijesne, dobre, poštene stranke koja u ovom trenutku ima nepošteno, nekorektno vodstvo", rekao je Nenad Matić, suspendirani predsjednik zagrebačkoga gradskog odbora HSS-a koji je s većinom predsjednika gradskih četvrti HSS-a izašao iz stranke.

“Razlozi su ponajprije nestaturano djelovanje aktualnog predsjednika stranke Kreše Beljaka. Ovo je nije zbogom već doviđenja HSS-u nakon što u stranci više ne bude Kreše Beljaka”, rekao je Matić.

Danas HSS, po nedemokratskim postupcima, više nije onaj HSS u koji smo se učlanili i čiji smo dugogodišnji članovi. Suspendiraju se kandidati za predsjednika, raspuštaju općinske, gradske, županijske organizacije, laže se u javnom prostoru, napomenuo je.

Još razmišljaju na koji će način i u kojoj formi nastaviti političko djelovanje, a spremaju se za lokalne izbore. Mandate u gradskoj Skupštini ne misle vraćati HSS-u.

Beljak: Sretan im put!

Izlazak iz stranke 15 HSS-ovaca telefonom je za HRT komentirao predsjednik stranke Krešo Beljak.

“Gospodin Matić i ljudi koji su uz njega nisu političari nego uhljebi. Do sada su jako dobro koristili ime HSS-a kako bi istrgovali svoja radna mjesta i pozicije, dakle svoje osobne interese. Nema nikakavih njihovih političkih ideja niti političkih poruka. Riječ je o običnim uhljebima i sretan im put!”, kazao je Beljak.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.