Pernar reagirao na kritike Steve Culeja

Vijesti 23. sij 201707:41 > 07:47
Patrik Macek/PIXSELL

Ivan Pernar na Facebooku se osvruo na kritike HDZ-ovog Steve Culeja usporedivši ga s Punišom Račićem.

Nakon burnog dana u petak u Saboru, koji je osim teških riječi uključio i ‘deložaciju’ iz sabornice, HDZ-ovac Stevo Culej je poručio Ivanu Pernaru da se srami. To je iskamčilo reakciju zastupnika Abacede demokracije. Pernar je svoje mišljenje o tome, kao i obično, podijelio na Facebooku.

“Razlika između Steve Culeja i Puniše Račića je samo u količini nasilja kojeg su primjenili protiv Ivana Pernara”, napisao je u statusu.

“Zanimljivo je da se Račić (braneći kriminal svoje stranke) pozivao na krv koju je prolio za Jugoslaviju, a Culej na krvave gaće koje je “nosao po Velebitu”. Nadam se da HDZ neće posegnuti za nedemokratskim metodama mojeg isključenja iz Sabora. Podsjećam da je prije atentata moj predak bio osuđen u politički montiranom procesu na tri i pol godine zatvora nakon čega ga je narod opet jednoglasno izabrao i tada je izvršen atentat na njega jer ga nisu mogli pobjediti na drugi način”, napisao je Pernar.

Podsjetimo, zastupnik Abecede demokracije je izbačen u petak iz sabornice jer nije htio prestati govoriti ni nakon opomene. Potpredsjednik Sabora Željko Reiner je tada naložio saborskoj straži da ga silom uklone iz Sabornice. Brojni zastupnici su tada upozorili da se ovakvim ponašanjem ruši dignitet institucije.

“Balavac jedan, jesam ja krvave gaće po Velebitu nosao za tebe, da bi ti radio ovdje? Sram te bilo”, komentirao je incident Culej.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.