Matićeva kandidatura samo pokazuje da je SDP u dubokoj krizi

Vijesti 23. sij 201709:04 > 09:17
N1

Gostujući u Novom danu novinarka Novog lista Gabrijela Galić komentirala je ročište Zorana Milanovića u sporu kojeg je pokrenula Ines Strenja Linić, kao i najavu Predraga Matića da želi postati SDP-ov gradonačelnik Zagreba.

Budući da će se Zoran Milanović danas pojaviti na Općinskom kaznenom sudu u Rijeci kao svjedok saborske zastupnice Mosta Ines Strenje Linić u njenoj tužbi protiv Novog lista, i to će biti prvo njegovo pojavljivanje u javnosti nakon što se povukao, Gabrijela Galić je komentirala kako ne vjeruje da će njegovo sjevdočenje uzburkati bure u javnosti.

“Ništa se veliko neće dogoditi ako gospodin Milanović otkrije tko je dolazio u vladu”, rekla je.

“Obzirom da u Sabor ne dolazi, obzirom da je sve više kritika unutar samog SDP-a na njegov račun, bilo je i vrijeme da se pojavi u javnosti. Čak se unutar stranke može čuti: ‘Kakva smo mi to socijaldemokratska stranka koja se zalaže za rad, a onda imamo našeg zastupnika koji ne dolazi na posao, a prima plaću'”, dodala je.

Najavu Predraga Matića da se želi kandidirati za gradonačelnika Zagreba, komentirala je riječima: “Samo još jedna sličica da je ta stranka u dubokoj krizi. Nisam sigurna da je gospodin Matić najbolja osoba za kandidata za gradonačelnika Zagreba, unatoč njegovoj određenoj karizmi. Osim toga, on je već prije govorio da bi bio kandidat za gradonačelnika Vukovara. Čini mi se to kao lutanje, ali ništa se krucijalno neće dogoditi. Stranka je u dubokoj krizi, a ti pojedinačni istupi govore o tome da se vrlo malo radi na jačanju stranke i konsolidaciji”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.