VIDEO | Pernar se uvrijedio i napustio sjednicu Odbora

Vijesti 27. sij 201709:24 > 11:56
N1

Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav danas je raspravljao o prošlotjednom izbacivanju Ivana Pernara iz Sabornice, odnosno o oduzimanju mobitelja Branimiru Bunjcu koje je pritom uslijedilo.

Odbor nije donio nikakav zaključak jer je nakon sat i pol rasprave oporba odlučila napustiti sjednicu te je time srušila kvorum. Pred kraj rasprave na sjednicu Odbora je došao i Ivan Pernar koji je rekao da ga zaštitari nisu smjeli ni taknuti jer su oni zaposlenici u rangu kuharica.

Na to mu je član Odbora Tomislav Saucha da je to ružno zazvučalo: ‘Nemojmo raditi takvu distinkciju, to da su jedni, kao, zastupnici a drugi su Straža, čistačice itd.’

Ta se kritika nije dopala Pernaru pa je demonstrativno napustio Odbor.

‘Ako netko minutu govori o nečemu što nije tema, treba ga upozoriti, ali ne nakon 30 sekundi. Neki od nas vole malo šire obrazlagati. Konketna situacija s mobitelom – bilo je to pretjerivanje Straže, kao da su se bojali da će biti snimani, Odbor ovo treba shvatiti kao pretjerivanje, a Straža se treba ispričati zbog toga. Pozivam Odbor da stane u zaštitu zastupnika’, kazao je Ivan Sinčić.

N1

Orsat Miljenić smatra da se prošlotjedni događaji nikad ne bi trebali ponoviti. ‘Nekome paše da ga se izbaci, nekome paše da nekoga izbaci, ali to se ne smije ponoviti’, rekao je.

Oduzimanje mobitela još je veći problem od izbacivanja, smatra Miljenić. ‘To je granično kazneno djelo’, rekao je SDP-ovac. ‘Ne mislim da sad stvari trebamo prebacivati na Stražu, iako je ovo apsolutno prekoračenje ovlasti, ali ovo se ne smije ponoviti nikome. Straži ne smije pasti na pamet staviti ruku na zastupnika, ili bez naloga bilo kome što oduzimati. Ovo je prvorazredni skandal. Predsjedništvo Sabora se treba ispričati, na čelu s predsjednikom’.

Podsjetimo, Željko Reiner je prošloga petka prekinuo sjednicu Sabora zbog verbalnog sukoba s Ivanom Pernarom nakon čega je zastupnika saborska Straža izbacila iz sabornice.

Više donosimo na OVOM LINKU.