'Novinari su česta meta vulgarnih i huškačkih ispada Culeja'

Vijesti 28. sij 201716:24 > 16:31
N1

HND upozorava kako su upravo novinari vrlo česta meta vulgarnih i huškačkih ispada Steve Culeja.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u subotu je osudilo reakciju saborskog zastupnika Steve Culeja na njegovoj Facebook stranici nakon teksta novinara Raifa Okića objavljenog na web stranici portala Express.hr pod naslovom “Milijunaši iz Sabora: HDZ-ov Culej vlasnik pola sela”.

U svojoj reakciji Stevo Culej ismijava ime kolege Okića, tvrdi za njega da je “glupan sa penkalom” te implicira da se novinar ponaša kao “crvene barabe”, stoji u priopćenju HND-a

“Gospodin Culej, kao zastupnik Hrvatskog sabora, trebao bi znati razliku između uljuđene javne polemike činjenicama te vrijeđanja i etiketiranjima po bilo kojoj osnovi. Nažalost, ovo je još jedan javni ispad Steve Culeja koji pokazuje kako on nije u stanju komunicirati na razini koja se očekuje od saborskog zastupnika”, ističu u priopćenju.

Navode i da su “upravo novinari vrlo često mete Culejevih vulgarnih i huškačkih ispada”.

Iz HND-a političare još jednom podsjećaju da im je, između ostaloga, zadatak omogućiti slobodan rad novinarima i visoku razinu javne komunikacije, a novinare i redakcije medija pozivaju da svaki napad na novinare javno osude.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.