'Neka donesu zakon da se ne smije napadati Most'

Vijesti 09. velj 201714:00 > 14:10
Robert Anic/PIXSELL

Nakon što se Nikola Grmoja danas u Saboru žestoko obrušio na Marijana Hanžekovića, Hanza mediju i Slobodnu Dalmaciju, za komentar smo upitali prozvanog odvjetnika, vlasnika Hanza medije.

“Vode protiv nas medijski rat. Namjeravamo promijeniti Zakon o HRT-u, namjeravamo Hanžekoviću uzeti nekoliko milijuna kuna godišnje, iz džepa, koje je ostvario na račun naših najugroženijih građana”, poručio je Nikola Grmoja u četvrtak sa saborske govornice.

“U Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji”, rekao je Grmoja pokazavši naslovnicu Slobodne Dalmacije s naslovom “Kum Petrova šefuje s ulice Hrvatskim vodama“, a ‘unutra je priča o pet djelatnica koje je netko natjerao da lažiraju izvješće o Lećevici. Podmeću Bukmiru, dobio je mail, zamislite, nije tražio ništa, dobio je mail i sad je to nekakav problem’.

”Slobodna Dalmacija ima zadatak rasturati i napadati Most tamo gdje je najjači, u Dalmaciji”, rekao je Grmoja dodavši kako je i novi glavni urednik Slobodne Dalmacije imenovan s tim ciljem.

To je glupost, kaže za N1 Marijan Hanžeković odgovarajući na pitanje o optužbama da je novi glavni urednik dnevnog lista imenovan ‘s ciljem rasturanja Mosta’. ‘Kad bi netko pročitao Zakon o informiranju znao bi da gl. urednika predlaže Uprava, a biraju novinari’.

Također, kaže Hanžeković za N1, ‘neka donesu zakon o tome da se ne smije napadati Most, pa nećemo napadati Most’.