'Odlazak Mršića je signal da se stvari ne mijenjaju'

Vijesti 23. velj 201709:35 > 09:36
N1

Gost Novog dana bio je urednik poslovnog tjednika Lider, Miodrag Šajatović koji je prokomentirao situaciju vezanu za izbor novog šefa uprave Podravke.

”Ako Mršić ode, a izgleda da hoće, propuštena je prilika da se prekine začarani krug dolazaka i odlazaka po političkoj liniji. Jest, došao je u vrijeme SDP-a, ali ako takvog jednog menadžera, koji je napravio velike stvari, mičete – to je signal da se stvari ne mijenjaju. Moglo bi se reći da je najuspješniji u zadnjih 25 godina”, kazao Šajatović.

Upitan očekuje li se dolaskom nove Uprave i drugačija menadžerska politika, Šajatović objašnjava kako vlasnik može napraviti ”ono što treba”.

”Menadžer treba raditi u interesu kompanije, a ne vlasnika. Za očekivati je potrese. Podravka je s Vegetom jaka toliko da je izdržala razne potrese”, kaže Šajatović.

Naglašava kako bi vrednovanje rada menadžera trebalo transparentnije postaviti u samom startu.

”Trebalo bi napraviti, i to se očekuje od ministra Gorana Marića, da se naprave ciljevi koji se postavljaju pred menadžere pa da znamo koji je uvjet da neki menadžer opstane. Po tome se treba određivati odlazite li ili ostajte”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.