Molitelji maknuti iz kruga riječke bolnice: Sve nas je manje

Vijesti 02. ožu 201715:39 > 15:44
Davor Javorovic/PIXSELL

Riječki ogranak inicijative "40 dana za život" objavio je na Facebooku da su izbačeni iz kruga riječke bolnice.

“Hvaljen Isus i Marija! Draga braćo i sestre uspjeli su nas izbaciti iz bolnickog kruga”, napisali su oko 11 sati.

“Sve nas je manje u molitvi ispred bolnice. Ne dopustimo da zlo pobjedu odnese”, napisali su također.

Inače, inicijativa je danas, kad je odbijena ocjena ustavnosti Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djec, ušla u drugi od 40 dana molitve ispred bolnica. U pomoć zovu i muškarce, koji se rjeđe viđaju ispred bolnica, pozivajući ih u “boj”, odnosno “u borbu koja bijesni oko njih”. Muževnost je, navodi se u videu koji su objavili, “prezrena i odbačena”.

“Pozivamo sve muškarce da se odazovu Straži sv. Josipa pred bolnicama diljem Hrvatske! ‘Bog povjerava dostojanstvo svake žene, kao zadaću svakom muškarcu. (…) Pogledaj oko sebe, žene, sinovi, kćeri, unuci – čekaju. Čekaju nas da postanemo muškarci kakvim nas je Bog pozvao biti.’ Imaj povjerenja! Budi odvažan! Naprijed, u boj!”, pišu na nacionalnoj stranici inicijative.

Ustavni sud odbacio je u četvrtak prijedlog udruge koja je prije 26 godina tražila da se postojeći zakon što regulira pravo na pobačaj proglasi neustavnim, zatraživši istovremeno od Hrvatskog sabora da u roku od dvije godine donese novi zakon koji regulira ovo osjetljivo pitanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.