Pomozimo hrabrim ženama iz Kamenskog, kupimo im strojeve

Vijesti 15. ožu 201719:39 > 19:48
N1

Vrijedne i hrabre žene iz Udruge Kamensko, radnice koje su pokrenule posao nakon što je propla tvrtka u kojoj su godinama radile, trebaju našu pomoć kako bi kupile strojeve koje će ubrzati proizvodnju i njihove proizvode učiniti konkurentnijim na tržištu.

Trenutno je u Udruzi Kamensko zaposleno osam ljudi, a uz njih radi i pet volontera. Nedavno su posao u Udruzi dobile dvije žene iz propalog DTR-a, a žene iz Udruge planiraju zaposliti još dvije koje su ostale bez posla u DTR-u, piše indiegogo.com.

Kada Udruga Kamensko nabavi potrebne strojeve, u planu im je proizvoditi i košulje kakve je nekada proizvodio DTR. Njihovi sadašnji strojevi su za kućnu uporabu, te nisu u mogućnosti raditi i preuzimati zahtjevnije poslove. Strojevi koji su im potrebni omogućit će im proizvodnju, kvalitetu i konkurentnost na tekstilnom tržištu, ne samo domaćem nego i stranom. Time bi Udruga Kamensko mogla opstati, te se uz puno truda i rada, i uz njihovo dugogodišnje iskustvo, profilirati u ozbiljno ime na tekstilnoj sceni.

Radnici Kamenskog prošli su težak put u zadnjih sedam godina, ali nisu digli ruke od samih sebe, nisu odustali. Sami su se organizirali i počeli proizvodnju na kućnim strojevima za šivanje. Svojim radom uspiju svaki mjesec zaraditi dovoljno za pokrivanje plaća, doprinosa i režija, ali uvijek im nedostaje novac za kupnju profesionalnih strojeva kojima bi ubrzali proizvodni proces i time smanjili cijenu proizvoda i bili konkurentni na tržištu.

Zbog toga je pokrenuta ova kampanja. Hrvatska je puno puta kroz slične kampanje dokazala kako ima veliko srce, pa to može učiniti i ovaj puta!

Novac skupljen kroz ovu kampanju iskoristit će se za nekoliko stvari, a to su: Kupnja strojeva za proizvodnju, nabavka potrebnog materijala za proizvodnju (tekstil, etikete itd.) i organiziranje proizvodnje modne linije koja će ići na tržište.

Svi koji žele ovim hrabrim ženama mogu pomoći u iznosima od 5 do 1000 dolara. Više o ovoj akciji možete pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.